En lækker, varm kop te

Tidligere havde jeg den tanke, at te enten var den grønne eller den sorte slags fra Asien. Det er også stadig den klassiske definition af begrebet, men mange varme drikke, der er brygget på blade eller rødder, kalder vi også te i dag. Her har jeg fået udvidet min horisont, og det er her, jeg har fundet drikke, som jeg personligt bedre kan lide end klassisk te.

En god drik uden koffein

Allerede det, at der er forskellige typer af te, som jeg kan drikke ud på dagen eller om aftenen, fordi de både smager helt fantastisk, men samtidig fordi der ikke er koffein i dem. Der er intet, der kan forstyrre min nattesøvn, og jeg kan stadig få den dejlige fornemmelse af noget varmt at drikke.

For mig bliver det ikke bedre, og jeg har efterhånden prøvet mange forskellige, men der er for mit vedkommende en, der skiller sig ud fra mængden, og som er blevet min absolutte favorit. Den har nemlig det hele; en smuk farve, en skøn duft og en vidunderlig smag.

Det er en te, jeg har fundet på nettet. Den hedder rooibos te, og den stammer fra Sydafrika. Farven er rød, så allerede der er det tydeligt, at den ikke er som andre slags te. Smagen er også anderledes, men har du først prøvet den, så er jeg sikker på, at du ligesom jeg vil blive ved med at have den derhjemme.

Den er min aftenhygge

Allerede fordi den som nævnt ikke indeholder koffein, så nyder jeg den gerne om aftenen. Det er også noget, jeg serverer for de gæster, der heller ikke vil have mere kaffe eller klassisk te af samme årsag.

Alt efter humør og årstid så er blandingerne med andre smagsvarianter også noget, jeg sætter stor pris på. En snert af mint eller valnød kan virkelig pifte noget lækkert endnu mere op.