Hvor det skal fejres

Årets fest for alle arbejdstagere er og bliver julefrokosten. Det er den fest, alle glæder sig til hele året. For her skal der være rigtig god mad, god stemning, festklædte og feststemte mennesker sammen med gode drikkevarer. Der skal være mulighed for at danse eller bare sidde og snakke. Der skal være tid til maden, og den skal være julet på alle måder. Der skal være fisk og flæskesteg, og så må der også gerne være pyntet op. Det kan ikke være anderledes, for det er ikke til den tid, det skal være eksotisk på nogen måde. Julefrokosten er på alle måder hellig, og jeg prøver at overgå mig selv fra år til år for at glæde alle – inklusiv mig selv.

Jeg klarede det til perfektion sidste jul

Det er helt OK at klappe sig selv på skulderen, når det hele bare lykkes helt perfekt. Det skete for mig, da jeg bookede julefrokosten sidste år. Vi holdt den bedste firmajulefrokost Århus, og vi kommer nu igen hvert år. Det første, jeg kan sige om dette sted, er perfektion. De havde lavet gennemført god mad, der blev serveret i de bedste omgivelser. Vi sad helt perfekt og samlet, så vi kunne hygge os med hinanden, og der var bare god stemning og fest for os alle sammen.

Vi nød maden, og der var tid til at gå frem og tilbage og spise, til vi ikke kunne mere. Drikkevarerne passede til, og jeg sørgede for, der var bestilt på forhånd, så alle fik noget på min regning her også. Resten af aftenen måtte de så klare sig selv, men det var ikke noget, de tog tungt. Vi havde en rigtig god aften, og mandagen efter var fyldt med tak for sidst og snak om, hvor god en aften vi alle sammen havde haft sammen. Lige som det skal være.