Lydbøger til blinde og synshæmmede

Siden min pureste ungdom har jeg været en rigtig læsehest – eller ”bogorm”, som min far – knap så flatterende – kaldte det. Jeg ville nu hellere være en hest end en orm. Under alle omstændigheder bevarede jeg min passion for bøgernes verden langt op i mit voksenliv og ind i mit livs efterår, indtil jeg pludselig blev ramt af aldersbetinget diabetes, og desværre mistede en del af synet som følge heraf.

Mine øjne har siden ikke kunnet trænes op i tilstrækkelig grad til at kunne læse helt tilfredsstillende. Jeg kan ikke stille skarpt i samme grad som før, og selv om jeg ikke er 100% blind, er mit syn tilstrækkeligt svækket til, at det er for stor en belastning for mig at læse såvel avisen som mine elskede bøger. Dette er faktisk en stor sorg for mig – bøgerne har været mine tro følgesvende gennem hele mit liv, og læsningen min tilflugt fra den virkelige verden, når denne blev for hård og ubarmhjertig.

Politikenbooks lydbøger – når læsning bliver en umulighed

Gennem mit mangeårige abonnement på dagbladet Politiken opdagede jeg først e-avisen, som min smartphone app kunne læse højt for mig – og siden de digitaliserede lydbøger, som kan downloades, hvis man har et abonnement på Politikenbooks. Jeg skyndte mig at tegne et sådant og downloade en bog i håbet om, at en lydbog kunne bringe læseglæden tilbage i mit liv. Og jeg blev ikke skuffet i mine forventninger!

Lydbøger fra Politikenbooks er af særdeles høj standard, både hvad angår lydkvaliteten som når det handler om de indtalere eller skuespillere, som er valgt til at læse bøgerne op. Jeg nyder hvert eneste sekund, jeg tilbringer i selskab med lydbøger fra Politikenbooks, hvad end det drejer sig om biografier, kriminal romaner, historiske romaner, noveller eller digtsamlinger. Alle synshæmmede læseheste – eller bogorme, for den sags skyld – skulle tage og prøve lydbøger fra Politikenbooks!