Roden til alt godt

For mig er te blevet mere mere end bare klassisk te fra tebusken. Det er planter og urter fra hele verden. Der findes næppe de folkefærd, der ikke har nydt varme drikke gennem historien, og rigtig mange af dem har heldigvis overlevet til vores moderne tidsalder. Verden bliver også mindre og mindre, og det gør det muligt at opleve de mange forskellige drikke fra hele verden. For verden er fyldt med gode og unikke smage, der er rigtig lækre. Det er alt fra mynten fra Nordafrika til hyldeblomsten her i Norden. Jeg nyder dem alle,men jeg har bestemt også mine favoritter.

Hele vejen fra Sydafrika

Jeg har fået en ny favorit i min verden rundt i te. Denne stammer fra Sydafrika, hvor planten gror naturligt. Den drikkes derfor kun i denne del af verden, men heldigvis er den kommet ud over deres grænser og hele vejen ned i mit krus. Denne hedder rooibos te, og den har fået sit navn efter sin smukke, røde farve, der næsten minder om rubiner.

Den har nogle andre fordele, hvor den største helt sikker er, at den ikke indeholder koffein. Så den kan drikkes på alle tidspunkter af døgnet. Det er rart at kunne nyde en kop te om aftenen, uden jeg skal tænke over, om den ødelægger min nattesøvn. Det gør denne i hvert fald ikke.

Den smager himmelsk

Samtidig så smager den rigtig godt. Den har en lidt sød tone, som jeg godt kan lide. Den stiller samtidig det der behov for noget søgt, som vi alle kan få med jævne mellemrum. Og så er det bare så meget smartere at tage noget at drikke frem for at spise et eller andet usundt i stedet, der ikke er godt for en. For mig hjælper rooibos te med dette, så derfor har jeg det altid i skabet.