Styr på fjernvarmen

Når jeg står og kigger på fjernvarmeanlægget nede i kælderen, så er der to ting, der slår mig. Den ene er, at det ikke fylder nær så meget som den gamle olietank, hvilket jeg er taknemmelig for, og den anden er, at jeg intet fatter af alle de forskellige rør og håndtag. Hvordan får jeg mest muligt ud af det anlæg, så der er dejlig varmt i stuerne, men at varmen ikke fiser tilbage ud igen? Rigtige gode spørgsmål, for lige nu fungerede det i hvert fald ikke på den måde.

Jeg tilkaldte derfor ekspertisen på området

Det er jo penge ud af vinduet og at fyre for gråspurvene, og det gik mig mere og mere på. Jeg skulle derfor have fat i en god blikkenslager, der kendte til den slags anlæg, og som kunne sikre, at det blev udnyttet fornuftigt hjemme hos os. Måske kunne jeg også selv lære noget undervejs, så jeg var bedre klædt på i fremtiden, når der skulle justeres på det ene eller det andet.

Det tog ikke lang tid for mig at finde en rigtig god blikkenslager på Amager. Jeg tror desuden, det var et geni i fjernvarme, der kom på besøg, for han vidste sådan set det hele om den slags anlæg. Der gik ingen tid, så va de ind- og udgående temperaturer justeret.

Jeg lærte også noget

Det bedste var dog, at han ikke på nogen måde var bedrevidende. Mine spørgsmål, som jeg følte var rigtig dumme, blev besvaret på en måde så jeg forstod hele processen, og han viste mig beredvilligt alt om, hvordan anlægget fungerede. Han gjorde det svære let, og det er en kunst i sig selv.

Jeg føler mig på meget mere sikker grund nu, og jeg synes, du skal ringe til dette firma, hvis du en dag skal have en blikkenslager på besøg.